fbpx

Dovolenkové destinácie

Dovolenka na Kréte, ostrove mnohých tvárí

Kalimera! Iba 2 hodinky letu a ocitnete sa na krásnom ostrove Kréta. Tento kúsok Grécka vie naplniť túžby každého dovolenkára. Máte radi nočný život? V Malii či Chersonissose sa môžete zabávať až do bieleho rána. Pokoj a ticho nájdete v mojom obľúbenom malebnom Agios Nikolaos. Pre rodinky sú tu pripravené perfektné all inclusive rezorty priamo na piesočnatej pláži Platanias. Malé grécke mestečká s útulnými tavernami ponúkajú rozmanitú grécku kuchyňu a pobrežné promenády stvorené pre podvečerné prechádzky sú veľkým lákadlom pre mnohých našich klientov. 

Môj tip: Zažite dovolenku na ostrove trochu inak! Požičajte si auto a ponorte sa do vĺn čarokrásnych blankytných zátok na miestach, kam sa bežný turista nedostane.

Hotel tip: Daios Cove Luxury a Grecotel Amirandes

Turecko je ideálna dovolenka pre All inclusive pobyty

Do Turecka sa vyberiem, keď si potrebujem skutočne vydýchnuť bez akýchkoľvek starostí. Siahnem po ňom ako po prvej možnosti, ak mám niekam poslať rodinku s dvoma či viac deťmi.

Priamo na pieskových plážach nájdete luxusné hotely s moderným vybavením, animačnými programami pre dospelých aj deti, výborným jedlom servírovaným niekoľkokrát do dňa a športoviskami pre tých aktívnejších. Ochotní členovia personálu vám splnia vaše želania s úsmevom na perách. Pýtate sa na môj tip? Je ním prístavné mestečko a turistický rezort Marmaris, v zelenkavej zátoke, ponorené do vône píniových lesov. 

Môj tip: navštívte výbornú reštauráciu Dede priamo v mestečku Marmaris 

Hotel tip: Magic Life Sarigerme

Thajsko je krajinou tisícich úsmevov

Pre našich klientov je Thajsko už niekoľko rokov najobľúbenejšou ázijskou destináciou na svadobné cesty či dovolenky. Priezračné more s rozprávkovými plážami, milí a usmievaví domáci, kulinárske zážitky tisícok chutí a vôní. A množstvo ostrovov, ktoré čakajú na objavovanie. 

Ak sa pýtate, ktorý z nich je najkrajší, je to ťažká otázka. Každý si tu nájde ten svoj. Moje obľúbené sú Koh Phi Phi a Krabi s ideálnymi zátokami na kúpanie, krásnou divou prírodou navôkol a plážami, kde nie je hlava na hlave. Koh Lanta má najkrajšie západy slnka a mopedom ho prejdete za chvíľu. Na Koh Yao nájdete ešte stále panenské pláže a minimum turistov, vychutnáte si ticho a šum mora. V letnej sezóne je pre rodiny s deťmi vhodný Koh Samui s množstvom možností na výlety a mladí vyznávači nočného života zase vyhľadávajú Koh Pha-Ngan, kde sa tancuje pri svite mesiaca.

Bangkok, to je veľkomesto, ktoré proste musíte zažiť! Je nami odporúčaný ako stopover pred ďalším letom na ostrovy Pomôžem  vám zabezpečiť aj výlety za poznaním, k miestnym domorodým kmeňom, za vymierajúcimi tradíciami, či už na sever Thajska alebo do pohraničia s Kambodžou či Burmou. Váš osobný sprievodca je samozrejmosťou. 

Môj tip: Naučte sa uvariť skvelé thajské jedlo na kuchárskom kurze alebo sa na chvíľku preneste na filmové plátno na ostrove Jamesa Bonda v regióne Krabi alebo na pláži Leonarda di Capria pri Koh Phi Phi.

Hotel tip: Katathani Resort Phuket, Tubkaek Resort Krabi, Zazen Boutique Resort Koh Samui

Bali, krajina Bohov

Nielen Julia Roberts preháňajúca sa na bicykli po Ubude vo filme Jedz, modli sa a miluj, zatraktívnila tento indonézsky ostrov. Pohľadnicovo-krásna krajina, bohaté kultúrne a náboženské tradície, exotická kuchyňa a samozrejme nekonečné pláže bieleho piesku. A čo by kameňom dohodil sú jedinečné ostrovy Gili, Lombok a Nusa Lembogan.

Môj tip: Vyberte sa na cyklovýlet ryžovými poliami Ubudu, navštívte varany na ostrove Komodo alebo orangutany v chránených rezerváciách na Borneu.

Hotel tip: The Laguna, Four Seasons Resort Bali, Jumeirah Bali

Skutočný dovolenkový raj v Karibiku, Kuba

Pestrofarebná krajina, kde je rum lacnejší ako jedlo! Salsa hrá na každom rohu a tanečné kreácie naučia temperamentní Kubánci takmer kohokoľvek. Mohutné oldtimery môžete obdivovať na každom rohu a tajomstvo výroby cigár vám neprezradia na nijakej plantáži. Tyrkysovo modré more a nekonečná modrá obloha nad plážami Varadera je dovolenkou, ktorá chytí každého za srdce. Ak sa vám zažiada trocha kultúry či histórie, vybehnite si na výlet do Havany alebo Trinidadu.

Môj tip: Zatancuj si salsu v Trinidade! Unesco dedinka medzi horami patrí k jedným z lákadiel na Kube. Večer sa prejdi schodami Casa de la Música a spolu s miestnymi si vychutnaj pravú kubánsku atmosféru.

Hotel tip: Iberostar Varadero, Royalton Hicacos Resort and Spa

Maledivy sú ideálna destinácia na svadobné cesty

Tisícky ostrovov, ostrovčekov a atolov sú ako perly roztrúsené po hladine Indického oceánu. Vitajte v raji na zemi. Ponorte sa do belasých vĺn a plávajte spolu s tropickými rybkami ponad koraly. Keď sa vynoríte z vody, čaká vás prvotriedny servis jedných z najlepších hotelov sveta. Jedinečné sú pre mňa „beach villas“, ktorých izby sú priamo na pláži. Na Maledivách si môžete vychutnávať neuveriteľné kulinárske špeciality, ale večerať pod hladinou mora v reštaurácií Itaah v Conrad Maldives Ranhali Resort je zážitok, o ktorom budete hovoriť aj vnúčatám. Perfektný deň zakončíte piknikom na pláži alebo romantickou večerou pri sviečkach.

Môj tip: Vychutnajte si  Sunset cruise pri západe slnka, rybačku na mori alebo pozorovanie veľrybieho žraloka s morskými biológmi

Hotel tip: Lux Maldives, Dusit Thani, Four Seasons Landaa Giraaaru

Afrika

Hovorí sa, že sa aspoň raz za život by mal človek zažiť safari. Je to neskutočný zážitok vidieť divé šelmy v krásnej prírode, ako lovia, pohybujú sa v im prirodzenom prostredí, a nie za múrmi zoologickej záhrady. Kempy v Afrike sú už veľmi dobre vybavené a tak môžete pred svojim luxusným stanom pri západe slnka s martini v ruke pozorovať slony, nosorožce a žirafy. Najobľúbenejšie safari je v Tanzánii v Národnom parku Ngorongoro, pretože tu môžete na jednom mieste vidieť najrozmanitejšiu faunu afrických saván. 

Môj tip: Na záver niekoľkodňového safari si vychutnajte východ slnka v kráteri sopky Ngorongoro a po hodinovom prelete načerpajte sily do ďalších dní na klinčekovom ostrove Zanzibar v krištáľovo modrej vode Indického oceánu.

Toto bol výber mojich najobľúbenejších destinácií.
Okrem nich vám viem zabezpečiť dovolenku na mieru v akejkoľvek destinácií. 

Napíšte mi

*Povinné pole